AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Την Sikorsky Aircraft, κατασκευάστρια των Black Hawks, εξαγόρασε η Lockheed Martin

By on 11:40 π.μ.


Η αμερικανική αμυντική βιομηχανία Lockheed Martin ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τη Sikorsky Aircraft, κατασκευάστρια των δημοφιλών ελικοπτέρων Black Hawks, έναντι 9 δισ. δολ.

Η Lockheed Martin, η μεγαλύτερη προμηθεύτρια όπλων του αμερικανικού Πενταγώνου, διευκρίνισε ότι το καθαρό κόστος της συμφωνίας για την Sikorsky, αν συνυπολογιστούν δηλαδή τα φορολογικά οφέλη που θα προκύψουν από την εξαγορά, κυμαίνεται περί τα 7,1 δισ. δολάρια. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή το Reuters επισημαίνει την κυριαρχία της Lockheed στην παγκόσμια βιομηχανία όπλων, διευρύνοντας την απόσταση που την χωρίζει από τις ανταγωνίστριές της Boeing και Northrop Grumman
Η Sikorsky, η οποία αποτελεί μονάδα κατασκευής ελικοπτέρων της United Technologies, αναμένεται να ανοίξει νέες, σημαντικές αγορές στο εξωτερικό για τη Lockheed, ο ετήσιος τζίρος της οποίας φθάνει τα 45 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η Sikorsky ανακοίνωσε πέρυσι τζίρο 7,5 δισ. δολ. επί συνολικών πωλήσεων 65 δισ. δολαρίων που είχε εμφανίσει η μητρική της, United Technologies.
Σημειώνεται ότι η εξαγορά της Sikorsky είναι η μεγαλύτερη για τη Lockheed μετά από την εξαγορά της Martin Marietta αντί περίπου 10 δισ. δολ. πριν από δύο δεκαετίες.
Η Lockheed που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, πολεμικά πλοία και δορυφόρους, ανακοίνωσε επίσης αύξηση των πωλήσεων και των κερδών της το δεύτερο τρίμηνο του 2015 και επίσης ότι θα ξανασκεφθεί την πιθανή πώληση ή απόσχιση από τον κεντρικό κορμό του ομίλου του κλάδου παροχής υπηρεσιών και πληροφορικής, η αξία του οποίου εκτιμάται περί τα 6 δισ. δολάρια.

Πηγή 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου