AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Το Bitcoin είναι το νόμισμα για να μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα

By on 10:04 μ.μ.



Σαν σήμερα ο ΓΑΠ (23-04-2010) ανακοίνωσε από το Καστελόριζο, την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Από τότε η χώρα ταλαντεύεται από την Σκύλα του ΔΝΤ στην Χάρυβδη των Ευρωπαίων.
Κρίνοντας τα πράγματα με το μάτι του σημερινού παρατηρητή, ο ΓΑΠ έπρεπε να πάρει την γενναία απόφαση να πάει σε δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός αν θα γυρίσουμε στην δραχμή ή αν θα παραμείνουμε στο Ευρώ. Δεν πήγε και τα αποτελέσματα γνωστά. Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει λύση μέσα στο Ευρώ. Η απάντηση είναι ότι ίσως υπάρχει. Η λύση μπορεί να δοθεί από το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin.

Το ευρώ στην Ελλάδα συνεχώς υποτιμάται, με τις συνεχόμενες αυξήσεις φόρων και τον συνεχή δανεισμό της χώρας . Η μεγάλη ανεργία που υπάρχει δημιουργεί έλλειψη ρευστότητας στο εσωτερικό της χώρας. Η μαύρη εργασία που υπάρχει δημιουργεί περισσότερο φοροδιαφυγή και συμβάλλει στην μείωση είσπραξης από το κράτος ρευστού όπου το χρειάζεται. Τα capital controls έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στις εισαγωγικές-εξαγωγικές εταιρίες κυρίως στις συναλλαγές τους. Οι συνεχείς μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα κυρίως, έχει δημιουργήσει μια μεσαία τάξη που δεν μπορεί να κινηθεί.βΜε λίγα λόγια δεν μπορεί να κινηθεί αρκετό ρευστό στην αγορά, ούτε από τον δημόσιο, ούτε από τον ιδιωτικό τομέα.

Το Bitcoin ως νόμιμο και εύχρηστο ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις επιχειρηματικές συναλλαγές. Στην εκτίμηση αυτή προχώρησε ο Μπέντζαμιν Λόσκι, ένας από τους πιο επιθετικούς αξιωματούχους των ρυθμιστικών αρχών στις ΗΠΑ, του οποίου η αμετακίνητη θέση στην υπόθεση «ξεπλύματος» χρήματος από τη Standard Chartered, κατέτεινε σε διακανονισμό 340 εκατ. δολαρίων. Κατ’ αυτόν, τώρα πλέον η ιστορία του ψηφιακού νομίσματος υπαγορεύει τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου, γιατί τα δυνητικά του οφέλη υπερακοντίζουν τους κινδύνους, που απορρέουν από αυτό.

Το βασικό πλεονέκτημα του χαμηλού, ή μηδενικού κόστους, μιας συναλλαγής για την μεταφορά τεράστιων όγκων πληρωμών από μια χώρα σε μια άλλη, η οποία γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού του προσωπικού μας υπολογιστή αλλά και με την ευχέρεια του ελάχιστου χρόνου και κόπου απο την μεριά του καταναλωτή – πελάτη, για αυτή την μεταφορά χρημάτων, δημιούργησε την ανάγκη εκσυχρονισμού των μεγάλων τραπεζών. Βασικό θέμα τους είναι το ενδεχόμενο το Bitcoin να εξαλείψει την ανάγκη του τραπεζικού συστήματος, όπως το γνωρίζουμε. Πλέον η τάση της φοβίας του ψηφιακού νομίσματος, μετατρέπεται σε ανάγκη του υπάρχων τραπεζικού συστήματος για εξέλιξη, εκσυχρονισμό όπου στο τέλος φαίνεται να το αγκαλιάζουν και να το αποδέχονται προτού οι εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά τους θέσουν εκτός παιχνιδιού
Μέχρι σήμερα οι Bank of America, JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs και Wells Fargo έχουν εκδώσει εκθέσεις για το Bitcoin.

Με την είσοδο του Bitcoin στην Ελληνική αγορά, θα μπορούσε να υιοθετηθεί ένα άτυπο σύστημα πληρωμών και στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα. Η μετατροπή σου σε Ευρώ, θα μπορούσε να φορολογηθεί από το κράτος με ένα ποσό της τάξεως των 2,5 ευρώ (ĕ) του μισθού του εργαζομένου έτσι ώστε και να αποφευχθούν νέοι φόροι και να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά από την μεσαία τάξη.

Κάθε συναλλαγή που γίνετε μέσω Bitcoin, στο εσωτερικό της χώρας μπορεί να φορολογηθεί κλιμακωτά, ανάλογα με το ύψος της συναλλαγής, αντί να γίνετε μια συνεχής προσπάθεια φορολόγησης του πραγματικού χρήματος της χώρας σε διατραπεζικές συναλλαγές.

Η ρευστότητα μπορεί να προέλθει από το εσωτερικό της χώρας, αν εισαχθεί διπλό νόμισμα ή αλλιώς συνάλλαγμα. Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι το ψηφιακό νόμισμα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου