AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Το Bitcoin είναι το νόμισμα για να μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα

By on 10:04 μ.μ.



Σαν σήμερα ο ΓΑΠ (23-04-2010) ανακοίνωσε από το Καστελόριζο, την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Από τότε η χώρα ταλαντεύεται από την Σκύλα του ΔΝΤ στην Χάρυβδη των Ευρωπαίων.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Σελίδες παιδικής πορνογραφίας πίσω από σελίδες Πορνό

By on 11:31 μ.μ.



Οι παιδόφιλοι όλο και περισσότερο κρύβουν εγκληματικό περιεχόμενο σε νόμιμες εμπορικές ιστοσελίδες, όπως προειδοποίησε το Internet Watch Foundation (IWF). Τους τελευταίους 18 μήνες υπάρχει μεγάλη αύξηση στη χρήση συγκεκαλυμμένων ιστοσελίδων που παρέχουν ένα μυστικό “δρόμο” για περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, όπως δήλωσε και ο Fred Langford, διευθύνων σύμβουλος του UK charity.  To IWF ανακάλυψε 743 τέτοιες ιστοσελίδες το 2015 σε σύγκριση με τις 353 το 2013. Ο Langford είπε ότι χρησιμοποιείται μια νέα τεχνική όπου μόνο νόμιμο περιεχόμενο εμφανιζόταν αν η πρόσβαση γινόταν κατευθείαν μέσω ενός browser αλλά παράνομες εικόνες κακοποίησης παιδιών εμφανίζονταν αν η πρόσβαση γινόταν μέσω ενός συγκεκριμένου “μονοπατιού” από links.  Πέρυσι το IWF βρήκε ότι το 21% των ιστοσελίδων που περιείχαν παράνομες εικόνες και βίντεο ήταν εμπορικές και αυτοί που έψαχναν να επωφεληθούν οικονομικά όλο και περισσότερο έκρυβαν τέτοιο περιεχόμενο πίσω από νόμιμο περιεχόμενο, συνήθως πορνό ενηλίκων. Έτσι αυτοί που ψάχνουν για τέτοια πορνογραφία μπορεί άθελα τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίαςΣύμφωνα με τον Langford, αν κάποιος συλληφθεί με την υποψία πρόσβασης σε εικόνες παιδικής κακοποίησης είναι πολύ δύσκολο να αποδείξει την αθωότητα του. Παρόμοια γίνεται και δύσκολο για την αστυνομία να αποδείξει την ενοχή του.

Πηγή Secnews

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η Ελλάδα δειλά κάνει στροφή προς το Ανοιχτό Λογισμικό

By on 10:14 π.μ.



Η Περιφέρεια Αττικής χρησιμοποιεί Ανοιχτό Λογισμικό

 

Η Περιφέρεια Αττικής πήγε ένα βήμα μπροστά. Χρησιμοποιεί ανοιχτό λογισμικό  Η Περιφέρεια Αττικής είχε βρει στα σκαριά, ένα διαγωνισμό για προμήθεια, 1.400 ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο ο εξοπλισμός της Περιφέρειας Αττικής. Ο Αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αθανασιάδης, αποφάσισε αντί για Microsoft Windows, να εγκαταστήσει ανοιχτό λογισμικό Linux.Η Περιφέρεια Αττικής με αυτήν την κίνηση επέλεξε να δίνει τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου όχι σε άδειες λογισμικού αλλά σε κόστος εργασίας εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Και για να το πούμε σε όσο πιο απλά ελληνικά γίνεται, με την επιλογή ανοικτού λογισμικού η Περιφέρεια επιτρέπει στον απόφοιτο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να ανοίξει μια εταιρεία στην Ελλάδα και να υποστηρίζει εφαρμογές ανοικτού λογισμικού, αντί να μετακομίσει στην Γερμανία για να κάνει το ίδιο. Επιλέγει να βοηθήσει τον επιστήμονα που σπούδασε στην Ελλάδα να παραμείνει στην Ελλάδα, αλλά να είναι εξωστρεφής, να δημιουργήσει κι άλλες θέσεις εργασίας και να συνεισφέρει στην αύξηση του δημόσιου πλούτου. Επιλέγει να μην πληρώνει χρήματα σε άδειες που θα πάνε στο Redmond των ΗΠΑ ή σε θέσεις εργασίας χαμηλής εξειδίκευσης στην κάθε εταιρεία που μεταπωλεί λογισμικό στην Ελλάδα. Επιλέγει να μειώσει το κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο. Επιλέγει να κάνει ένα βήμα μπροστά κι όχι ένα πίσω. 

Ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη (Θεσσαλονίκης) χρησιμοποιεί Ανοιχτό Λογισμικό Linux 


Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, από τον Σεπτέμβριο του 2011 είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με τον Σύλλογο Εθελοντών «Ένωση Ελλήνων Φίλων και Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα» (GreekLUG).  Η συνεργασία αυτή έχει πολλαπλά οφέλη για το Δήμο, καθώς πρόκειται για μια πολυεπίπεδη συνεργασία. Τα μέλη της Ένωσης αναβαθμίzουν παλιούς υπολογιστές που υπάρχουν σε υπηρεσίες και σχολεία του Δήμου, εγκαθιστώντας Ελεύθερο Λογισμικό, να δημιουργήσουν Εργαστήρια Πληροφορικής σε Σχολεία του Δήμου, αλλά και παράσχουν εθελοντικά την υποστήριξή τους και την τεχνογνωσία τους σε όλους τους Δημότες, σε ότι αφορά θέματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.

Δήμος Καλαμαριάς-Θεσσαλονίκη ο πρώτος δήμος που χρησιμοποίησε Ανοιχτό λογισμικό 

 


Ο Δήμος Καλαμαριάς είναι ένας από τους λίγους δήμους πανελλαδικά που τόλμησε και εγκατέστησε Libreoffice σε όλες τις θέσεις εργασίας με την υποστήριξη του GreekLUG και αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες μετάβασης και στη χώρα μας υπάρχουν και μάλιστα δείχνουν το δρόμο για μια νέα πραγματικότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών συμβάλλοντας  σημαντικά στη μείωση της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας.
Εν κατακλείδι το εγχείρημα του open source στο δημόσιο μπορεί να είναι μια δύσκολή και επίπονη διαδικασία αλλά οι καρποί του δύνανται να οδηγήσουν μελλοντικά σε έναν ευέλικτο και αποδοτικό μηχανισμό χωρίς περιττές γραφειοκρατίες με σύγχρονες υπηρεσίες, όπως αρμόζει σε μια Ευρωπαϊκή χώρα.

Συμφωνία μεταξύ ΕΛΛΑΚ και Υπουργείου Οικονομίας 

 

Στις 5 Αυγούστου 2015 υπογράφηκε Προγραμματική Συμφωνία-Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και της μη-κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ)Το πλαίσιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης  και ο Πρόεδρος της ΕΕΛ/ΛΑΚ κ. Διομήδης Σπινέλλης. Μέσα από την Προγραμματική Συμφωνία-Πλαίσιο Συνεργασίας, η οποία έχει διάρκεια τεσσάρων ετών, στόχος είναι η από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση δράσεων ανοιχτότητας και ειδικότερα η:
  • Ενίσχυση της έρευνας και εφαρμογής ανοιχτών ψηφιακών τεχνολογιών που μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία, προώθηση και επαναχρησιμοποίηση ανοιχτών δεδομένων, περιεχομένου και λογισμικού στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας
  • Αύξηση της τεχνογνωσίας σε σχέση με τα θέματα αυτά και
  • Υποστήριξη του Υπουργείου στο σχεδιασμό, κατάρτιση, υλοποίηση και παραλαβή μελετών και πρότυπων συστημάτων ανοιχτών τεχνολογιών που ενισχύουν την εθνική οικονομία, στους τομείς αρμοδιότητάς του, μέσα από το δίκτυο  διακεκριμένων επιστημόνων και μελών ΔΕΠ της Ελλάδας και του Εξωτερικού που είναι μέλη της ΕΕΛ/ΛΑΚ καθώς και με συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς

Ανοιχτό λογισμικό στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

 

Με την υπ’ αριθμόν Αρ. Πρωτ.: 32439 /ΓΔ4, 24/2/2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συγκροτήθηκε η «Ομάδα Εργασίας Ανοιχτού Λογισμικού Περιεχομένου και Εξοπλισμού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με στόχους την συζήτηση θεμάτων που θα ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό του Υπουργείου και συγκεκριμένα:
α) η προώθηση ελεύθερου λογισμικού και των Ευρωπαϊκών Ανοιχτών Τεχνολογιών Arduino, RaspberryPi& RepRap που είναι Ευρωπαϊκές ανοιχτές τεχνολογίες.
β)η προώθηση Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων-Ανοιχτό Ψηφιακό Υλικό
γ)η υποβολή προτάσεων για τον επικείμενο εξοπλισμό εργαστηρίων Πληροφορικής
δ)η υλοποίηση Δράσεων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ σε επίπεδο Δ/νσης Εκπ/σης καθώς και η ενδοσχολική επιμόρφωση με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών-πολλαπλασιαστών
ε) η δημιουργία «Κέντρου Υποστήριξης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας» σε κάθε νομό.

Ανοιχτό λογισμικό στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 

 

Ο Σίσυφος είναι ένα ελεύθερο, ανοιχτού κώδικα, διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αναλαμβάνει το βάρος της συλλογής της επεξεργασίας και της δημοσίευσης των απουσιών και των βαθμών των Μαθητών. Προσφέρει ηλεκτρονικό ημερολόγιο διδασκαλιών (Βιβλίο Ύλης) διαθέσιμο σε Καθηγητές και Μαθητές-Γονείς. Προσφέρει στους Καθηγητές ηλεκτρονική ατζέντα ανά μάθημα και Μαθητή με δυνατότητα επιλεκτικής δημοσίευσης παρατηρήσεων στους Μαθητές-Γονείς. Συμπληρώνει το Πληροφοριακό Σύστημα myschool του Υπουργείου Παιδείας στο επίπεδο της Σχολικής Μονάδας. Δεν απαιτεί επαναεισαγωγή δεδομένων. Αντλεί δεδομένα από το myschool και το πρόγραμμα δημιουργίας ωρολογίου προγράμματος ASC Advanced TimeTables (σε μορφή Excel και XML). Εξάγει δεδομένα για το myschool σε μορφή Excel. Δημιουργεί εκτυπώσεις σε μορφή PDF. Αποστέλλει email στους χρήστες. Διαθέτει ξεχωριστούς ρόλους για τους Μαθητές , τους Καθηγητές, τους Υπεύθυνους Τμημάτων, τους Υποδιευθυντές, το Γραμματέα, το Διαχειριστή του συστήματος και το Διευθυντή του σχολείου. Μπορεί να εγκατασταθεί είτε σε εξυπηρετητή εντός της σχολικής μονάδας, είτε σε εξυπηρετητή του διαδικτύου (π.χ. του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου). Ο Σίσυφος δοκιμάστηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου Κρήτης κατά το Σχολικό Έτος 2014-2015. Δημιουργός του είναι ο Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19 Παπαδακάκης Νεκτάριος Αναπτύχθηκε εξολοκλήρου με εργαλεία – λογισμικό ανοιχτού κώδικα και διατίθεται ελεύθερα στην εκπαιδευτική κοινότητα, ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί Ανοιχτό λογισμικό

 

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την περίοδο 2012 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον Blogger πιτσιρίκο, είχε ομολογήσει πως γνωρίζει για το Ανοιχτό Λογισμικό και πως το χρησιμοποιεί και ο ίδιος . Μάλιστα η έκδοση Linux που χρησιμοποιεί ο Πρωθυπουργός είναι η Ubuntu Satan Edition

Διαβάστε την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σττον Πιτσιρίκο εδώ


Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Η φορολόγηση του διαδικτύου θα μειώσει τα φορολογικά μέτρα

By on 10:50 π.μ.


Πολλά σενάρια για την επιβολή φόρων παντού ώστε να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία και να μην υπάρξει μείωση συντάξεων, πέφτουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ενα από αυτά προβλέπει και τη θέσπιση ειδικού τέλους στις συνδέσεις του ίντερνετ, παράλληλα με το φόρο στη συνδρομητική τηλεόραση.
Το νέο τέλος προτείνεται θα μπει σε όλο το φάσμα της χρήσης του internet, είτε στις συνδέσεις που προσφέρονται αυτούσιες από τις εταιρείες, είτε σε εκείνες που αφορούν στις συνδέσεις μέσω κινητού τηλεφώνου. Ακόμη δεν έχει διαρρεύσει ποσοστό και έτσι δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί και η επιβάρυνση των καταναλωτών.
 

Αυξημένη φορολογία και για το Facebook στη Βρετανία


Φορολόγηση στο Facebook
Το Facebook θα υποχρεωθεί να πληρώσει πολύ περισσότερα εκατομμύρια λίρες, σαν φορολογία για τις δραστηριότητές του στη Βρετανία, μετά από αναμόρφωση της φορολογικής δομής του.  Όπως μετέδωσε το BBC, το Facebook, μέχρι τώρα, κατέγραφε λογιστικά στην Ιρλανδία τις διαφημιστικές πωλήσεις που πραγματοποιούνταν στην αγοράς της Βρετανίας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει χαμηλότερη φορολόγηση. Ωστόσο, οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στη σχετική νομοθεσία από τη βρετανική κυβέρνηση υποχρεώνουν το Facebook στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα, αυξάνοντας έτσι και τις φορολογικές υποχρεώσεις.
«Υπό το φως των αλλαγών στον φορολογικό νόμο του Ηνωμένου Βασιλείου, αισθανόμαστε ότι η συγκεκριμένη αλλαγή θα μπορούσε να παρέχει διαφάνεια στις δραστηριότητές μας στη Βρετανία» ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το Facebook.
Η αλλαγή της νομοθεσίας πραγματοποιήθηκε κάτω και από την πίεση της κοινής γνώμης στη Βρετανία όταν αποκαλύφθηκε η πρακτική της Google να φορολογείται στην Ιρλανδία απολαμβάνοντας ευνοϊκότερο καθεστώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νόμος περί εκτροπής φόρων επί των κερδών είναι ευρύτερα γνωστός στη Βρετανία απλά σαν «Google tax», δηλαδή ο «φόρος της Google».

Φορολόγηση στην Google 

Η Google, εταιρεία της μητρικής Alphabet πλέον, συμφώνησε τον Ιανουάριο του 2016 να πληρώσει στη Βρετανία το ποσό των 130 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 184 εκατ. δολάρια) σαν φόρο και τόκους, ενώ δήλωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει να δηλώνει περισσότερα έσοδα στη Βρετανία.

Η Αυστραλία φορολόγησε το διαδίκτυο
Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με την απόφαση των Κυβερνήσεων Βρετανίας και Γερμανίας, οι οποίοι αξιώνουν κοινή δράση για τους G20 έτσι ώστε οι πολυεθνικές να πληρώνουν "δίκαιο μερίδιο" σε φόρους. Θεωρούν, ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τα νομικά κενά για να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους σε χώρες που έχουν χαμηλότερη φορολογία.
Ο υφυπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, David Bradbury, δήλωσε ότι η φορολογική νομοθεσία τροποποιείται έτσι ώστε να διασφαλιστεί το ότι οι πολυεθνικές θα αποδίδουν φόρους για τα κέρδη που αποκομίζονται στην κάθε χώρα, κάνοντας λόγο και για την Google Australia. Η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται πάντως, πως έχει συμμορφωθεί με όλους τους τοπικούς φορολογικούς νόμους.
"Έχουμε συμβάλλει κατά πολύ στην ανάπτυξη της οικονομίας της Αυστραλίας βοηθώντας χιλιάδες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, ενώ παρέχουμε υπηρεσίες σε εκατομμύρια Αυστραλούς χωρίς κόστος, ενώ απασχολούμε 650 άτομα σε τοπικό επίπεδο", δήλωσε εκπρόσωπος της Google.
Ο Bradbury δήλωσε πάντως, πως οι περίπλοκες φορολογικές δομές της εταιρείας περιλαμβάνουν καταβολή δικαιωμάτων σε μια Ολλανδική θυγατρική εταιρεία που επίσης λαμβάνει έσοδα από μια άλλη θυγατρική με έδρα της τις Βερμούδες, όπου δεν υπάρχει φορολογία για τις επιχειρήσεις.
Σχετική έκθεση του Reuters τον περασμένο μήνα ανέφερε, ότι η εταιρεία Starbucks, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, κατέβαλε μόνο 8,6 εκατομμύρια λίρες συνολική φορολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 13 ετών, ενώ έχει συνολικές πωλήσεις 3,1 δισεκατομμυρίων λιρών.
Η Google είχε κέρδη 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, αλλά ταυτόχρονα είχε φορολογική επιβάρυνση, μόλις 4,2 εκατομμυρίων λιρών το 2011.
Αντίστοιχα η Amazon UK πλήρωσε φόρους εισοδήματος πέρυσι 1.000.000 δολάρια, ενώ είχε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που κυμαίνονταν σε ένα ποσό μεταξύ 5,3 έως 7 δισεκατομμύρια δολάρια
 

Τι θα επιφέρει η φορολόγηση του διαδικτύου στους πολίτες
Ας δούμε τι πάει να γίνει στην Αμερική. Αυτήν την εβδομάδα, η πολιτεία μαζί με τις τοπικές κυβερνήσεις αποφάσισαν να επαναρχίσουν την άσκηση παρασκηνιακών πιέσεων στα λόμπυ του κογκρέσου για ριζικές αλλαγές σε δύο μέτωπα: Την απόκτηση ικανότητας να φορολογήσουν διαδικτυακές αγορές και να επιβάλλουν την είσπραξη νέων μηνιαίων φόρον στις συνδέσεις DSL και άλλων τύπων. Μάλιστα ένας Γερουσιαστής προβλέπει φορολόγηση των email.

Μέχρι στιγμής, πολιτείες και δήμοι συχνά εμποδίζονται, λόγω της ομοσπονδιακής νομοθεσίας, από το να επιβάλλουν φορολογία στις συνδέσεις καθώς και τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Ελπίζουν όμως οτι οι νέες παρασκηνιακές προσπάθειές τους, που συντονίζονται από ομάδες όπως η National Governors Association, θα καρποφορήσουν και θα τους επιτρέψουν να εισπράξουν δισεκατομμύρια δολάρια από νέα έσοδα, τον επόμενο χρόνο και έτσι δεν θα αναγκαστούν να πάρουν νέα φορολογικά μέτρα.

Εάν τελικά οι προσπάθειές τους δεν αποδώσουν, τότε θα υπάρξει αύξηση άλλων φόρων, όπως προειδοποίησε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής από το Wyoming, Michael Enzi. "Θα συνεχίσουμε να ευνοούμε μια κατάσταση όπου οι πολιτείες είναι υποχρεωμένες να συγκεντρώνουν άλλες φορολογίες όπως εισοδήματος και περιουσίας για να εξισορροπήσουν την ολοένα αυξανόμενη απώλεια πωλήσεων