AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Έλληνες επιστήμονες μελετούν το Bing Bang



Η Planetek Hellas ανακοινώνει την υπογραφή του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα συμβολαίου της με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA/European Space Agency).
Το έργο αφορά την υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος για την επεξεργασία, την αρχειοθέτηση και την διάχυση μέσω του διαδικτύου του τεράστιου αρχείου δεδομένων του δορυφόρου Planck.Η αποστολή Planck, στην οποία είναι σημαντική και η συμμετοχή της αμερικάνικης NASA, χαρτογράφησε κατά την περίοδο ενεργούς δράσης του (2009-2013), την εναπομείνασα στο σύμπαν κοσμική ακτινοβολία μετά την αρχική μεγάλη έκρηξη (Big Bang), με απώτερο σκοπό την ανάλυση και την σύγκριση των θεωριών για την γέννηση του ίδιου του σύμπαντος. Με απλά λόγια, στόχος του δορυφόρου PLANCK είναι να κατανοήσει ο άνθρωπος το “πως ξεκίνησαν όλα”. Η Planetek Hellas συνεργάζεται στο πλαίσιο του έργου με επιστήμονες της αποστολής Planck από το Ινστιτούτο Θεωρητικής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Όσλο (Νορβηγία), οι οποίοι συμμετέχουν στην ομάδα της ως υπεργολάβοι, μέσω της εταιρίας XAL, τεχνοβλαστό (spin-off) του ερευνητικού κέντρου SIMULA. Το έργο ανατέθηκε στην Planetek Hellas, μετά την επιτυχή συμμετοχή της σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό της ESA, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδια αποτελεί πλέον την μοναδική Ευρωπαϊκή ιδιωτική εταιρία που δραστηριοποιείται στην διαχείριση των αποτελεσμάτων της αποστολής PLANCK. Στο έργο αυτό καλούμαστε ουσιαστικά να συνθέσουμε όλη την συσσωρευμένη γνώση των τελευταίων ετών στην Planetek Hellas, στον τομέα της διαχείρισης δορυφορικών δεδομένων και μαζί με τους Νορβηγούς επιστήμονες της ομάδας μας, να παραδώσουμε στην ESA ένα “διαδικτυακό τεχνολογικό εργαλείο, που θα βοηθήσει τους ερευνητές ανά τον κόσμο να κατανοήσουν καλύτερα τα μυστικά του σύμπαντος. Είμαστε σίγουρα ενθουσιασμένοι”, ανέφερε ο Στράτος Γερακάκης, Υπεύθυνος Έργου για την Planetek Hellas.
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Planetek Hellas, Στέλιος Μπολλάνος, δήλωσε: "Το συμβόλαιο αυτό αποτελεί το δεύτερο στη σειρά μεγάλο συμβόλαιο που υπογράφουμε με τον Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Αστρονομίας, στη Μαδρίτη. Η εμπιστοσύνη της ESA αποτελεί σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών μας και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια."


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου