AK Therapies - Θεραπευτικό Μασάζ

Editors Picks

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Η κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας χρησιμοποιεί τα Linux στην παιδεία

 

Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και το Υπουργείο Παιδείας & επιστήμης θα χρησιμοποιήσουν περισσότερους από 180.000 τερματικούς σταθμούς που τρέχουν το λογισμικό Edubuntu ως τμήμα της εκπαίδευσης στο πρόγραμμα υπολογιστή για κάθε παιδί. 

 

Η Δημοκρατία της Μακεδονίας και το πρόγραμμα «υπολογιστής για κάθε παιδί» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσει μια τις μεγαλύτερες γνωστές εκδόσεις Linux. Οι μισοί και παραπάνω μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία θα χρησιμοποιούν αυτήν την έκδοση και η κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας εγκαθιστά τα  τερματικά στα δημόσια σχολεία.

 

Το Ubuntu είναι η βραβευμένη διανομή Linux για υπολογιστές γραφείου & lap-top. Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί η έκδοση Edubuntu χρησιμοποιεί και τα Αγγλικά στην εγκατάσταση αλλά και την Σλαβική, γλώσσα της Β. Μακεδονίας.

 

Ο Υπουργός παιδείας δήλωσε πως με αυτή την επιλογή, το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να παρέχει τις βασικές γνώσεις Πληροφορικής (και όχι μόνο)  σε κάθε μαθητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και όλα αυτά γίνονται με γνώμονα τα περιορισμένα οικονομικά και τις υποδομές της χώρας.

 

Ο ιδρυτής του προγράμματος Ubuntu Mark Shuttleworth, δήλωσε πως οι μαθητές και οι σπουδαστές που θα χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη έκδοση ανοιχτού λογισμικού, θα συμμετέχουν στην τεχνολογία των πληροφοριών και δεν θα είναι απλά καταναλωτές αυτού. 

 

Η κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας συνεργάζεται στενά με την Κινέζικη κυβέρνηση γι αυτό το εγχείρημα για την κατασκευή των τεχνολογικών υποδομών της χώρας.

 

Το έργο θα επιτρέψει μια σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και εφαρμογών WEB στις οποίες οι ειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και  καθηγητές θα διδάσκουν τα μαθήματα (όπως τα μαθηματικά, τη βιολογία, τη χημεία και τη φυσική) σε πολλαπλάσια σχολεία και σε τάξεις γύρω από τη χώρα.

 

Πηγή: UBUNTU

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου